Verandering kruising

Voorweg - Veckdijk

mei 2023


Door de bewoners worden vragen gesteld omtrent de herindeling van de kruising Voorweg - Veckdijk. Deze herindeling blijkt al in een besluit te staan van april 2020 van het Waterschap Hollandse Delta. 

Door op de groene knop "Ontwerp" te drukken krijgt u het besluit te lezen.


Tekeningen hoe een en andere er uit komt te zien kan u vinden onder de groene knop Bijlage


Daarnaast bestaat er al sinds 2007 een Routeanalyse-Rijksstraatweg N57.

Deze is te vinden onder de groene knop Routeanalyse.
Door het opstellen van een WOO verzoek aan het Waterschap Hollandse Delta hebben wij de uitkomsten van de verkeersdectie van 2021 mogen ontvangen. Die van 2022 zullen nog volgen.
snelheid 2017

Nog altijd wordt er te hard gereden op de veckdijk en de dorpsdijk , er zijn nog steeds mensen die denken dat het circuit van zandvoort op Vierpolders ligt .

Dit is echt niet zo houd u aan de snelheid op Vierpolders en gedraag je volgens de wegenverkeerswet .

Er geld op vierpolders ook dat alle verkeer van rechts voorrang heeft dit is nu inmiddels al 2 jaar , hoe vaak wij klachten krijgen dat de mensen geen voorrang krijgen omdat er gewoon niet wordt nagedacht.

de dorpsraad heeft weer de nieuwe snelheidsmeting en daar gaan we mee aan het werk ook deze was  weer veel te hoog .

wij zijn in overleg met de gemeente om te kijken of we hardere maatregelen kunnen gaan nemen aan de bovensporige snelheidsgolf .

ga er zeker rekening mee houden dat er controlles gaan plaatsvinden de aanvraag is er en word behandelt.

VERKEER VAN RECHTS HEEFT voorrang dit heeft u geleerd met het leren rijden bij u rijlessen, houdt u er ook aan in vierpolders.

denk na als u over vierpolders rijdt als u met de hoge snelheden straks iemand aanrijdt  heeft u alleen een groot probleem gedraagt u op vierpolders.

Vierpolders 2016

Zoals u weet is er nogal het 1 en ander veranderd op Vierpolders naar aanleiding van de snelheid.

Wij als dorpsraad zijn nu al zoveel jaar bezig om de snelheid er uit te halen , en we hebben ook succes en geen succes geboekt maar we gaan door.

De dorpsraad die in samenwerking met vvn en de gemeente Brielle al diverse dingen hebben geprobeerd hebben dan geholpen om maatregelen te nemen en er geld in te steken .

Na een tijd te hebben gemeten op diverse plaatsen is er doordat de vvn hheft gezegd dat door middel van smily's de snelheid er uit zou gaan de gemeente op andere gedachten gebracht wat resulteerden in 3 smily 's op vierpolders .

Er staat een smily op de dijcpotingen er staat een smily op de veckdijk en er staat een smily op de dorpsdijk .

De dijckpotingen zijn de resultaten goed daar word redelijk op de snelheid gepast .

de dorpsdijk en veckdijk zijn nog steeds zorgkindjes , en toen dat ter sprake kwam is i.o met de dorpsraad vvn en een onafhankelijk adviseur en de gemeente Brielle besloten om verkeer van rechts voorrang te geven misschien dat dat zou helpen .

Nu een jaar later zijn er nog mensen die te hard over Vierpolders rijden en verkeer van rechts geen voorrang geven .

De dorpsraad en de gemeente Brielle zijn nu bezig met evalueren en bekijken wat er nu moet gaan gebeuren hier komen wij in de dorpsbijeenkomst in oktober hopelijk op terug.

Meest recente reacties

01.11 | 15:38

Mede vierpoldenaren deel dit bericht!

22.10 | 14:16

Dank u wel, we doen ons best

22.10 | 13:17

dorpsraad 4polders goed bezig ga zo door .
grt. martin

22.10 | 11:33

Dank voor uw bericht. Deze toch wat eigenaardige constructie neemt de Dorpsraad mee in vragen aan de gemeente mbt dit onderwerp.

Deel deze pagina